Categorie:

Deventer wordt Nederland’s eerste Transition Town

DEVENTER, 17 november 2008 – Deventer heeft de ambitie om de eerste Transition Town in Nederland te worden. De lokale initiatiefgroep heeft een ‘officiële erkenning’ van het internationale Transition Towns Network gekregen. Transition Town Deventer start in januari met een serie van maar liefst tien informatiebijeenkomsten in verschillende wijken van Deventer. Dan moet gaan blijken of de TT-formule, die in Groot-Brittannië al een groot succes is, ook in Nederland gaat aanslaan.

De Deventer stuurgroep heeft daar alle vertrouwen in. ,,We hebben hier in Deventer als initiatiefgroep een breed netwerk, wat onze slagingskans sterk vergroot”, aldus voortrekker Paul Hendriksen. ,,Daarbij komt dat we flink wat tijd hebben geïnvesteerd in het goed gezamenlijk doordenken van hoe wij de doelen van TT-Deventer zouden kunnen realiseren. Twee van ons hebben bovendien in Engeland een training gevolgd voor beginnende Transition Towns. Dat maakt dat we hier nu een krachtige start kunnen maken”.

Meer op de website van Transition Town Deventer (nieuwe site).

Ook in Groningen, Amsterdam en Den Haag zijn inmiddels initiatiefgroepen. In een groeiend aantal plaatsen worden de mogelijkheden nu verkend.

Lees ook het interview met Paul Hendriksen op de weblog van VPRO’s Tegenlicht.