Categorie: ,

Deeltuinen.nl

Onlangs werd de website deeltuinen.nl gelanceerd. Jaren geleden schreven we op deze website al over het delen van je tuin via Tuinshare. Blijkbaar is dat initiatief niet aangeslagen, de website bestaat niet meer. Nu probeert deeltuinen.nl het opnieuw. De opzet is breder, niet alleen je tuin delen om te tuinieren, maar ook om te recreëren.

“Een heerlijke tuin om te spelen, relaxen of tuinieren. Om te genieten van de natuur en lekker op te laden. Voor de één een rijkdom, voor de ander een wens.

Heb jij een tuin en wil jij die wel af en toe delen?

Zoek jij een tuin die voldoet aan jouw wensen?”

Vervolgens kun je je eigen tuin aanbieden of zoeken naar een tuin die aan jouw wensen tegemoet komt. Neem eens een kijkje en raak geïnspireerd. Ik heb er Proeftuin Meerhoven uit Eindhoven op geplaatst. Zij zoeken nog tuinierders met of zonder kennis.

Deel je ervaringen met de website met ons.

Naast je tuin kun je ook je oogst delen. Deze (internationale) site over oogstdelen bestaat al langer https://www.ripenear.me/ en https://www.versuitdetuin.nl/. Deze laatste is meer bedoeld voor gemeentes, maar het loopt niet hard. Wel speelt ook hier dat je echt wel wat over moet hebben en dat het dan goed moet regelen met afspraken over ophalen.

26-5-2020
Inge Kouw