Categorie: ,

De september rebellie begint in augustus

De tijd dringt. De wereld raakt steeds verder ontwricht door de klimaat- en ecologische crisis, maar de politiek laat het afweten. Daarom gaan we na maanden van lokale acties eindelijk weer massaal (en coronaproof) de straat op tijdens de SeptemberRebellie!
Met deze grote meerdaagse actie eisen we dat de overheid burgers laat beslissen over rechtvaardig klimaatbeleid, door het vormen van een Burgerberaad. Dit is een effectieve, partijpolitiek overstijgende manier om sterk beleid te maken, met input van experts en ongehinderd door lobbyisten.

Tijdens Prinsjesdag op 15 september trappen we af in Den Haag en van 18 t/m 21 september voeren we massaal actie in Amsterdam. De acties in Amsterdam zijn bedoeld voor een breed publiek en geschikt voor zowel nieuwe als ervaren rebellen. Iedereen is welkom om mee te doen, voor een paar uur, een dag of alle dagen. Wil je niet gearresteerd worden, geen probleem, voor de meeste rollen loop je geen kans gearresteerd te worden en je bepaalt altijd zelf welke rol bij je past.

Meer weten? Lees hier meer over de plannen.

Laat weten of je erbij bent!

Wil je meedoen? Schrijf jezelf hier in zodat we je op de hoogte kunnen houden en we je kunnen helpen met het vormen van een groep waar je samen mee optrekt tijdens de acties (een affiniteitsgroep). Heb je al een affiniteitsgroep, top! Schrijf je hier in als groep.

Vergeet ook niet om ‘ik ga’ aan te vinken op het Facebook event, zodat iedereen kan zien hoeveel mensen erbij zijn.

️Kom naar een mobilisatiedag

Wil je een actietraining bijwonen, meer leren over hoe je kan helpen in de organisatie of hoe je je eigen creatieve ideeën kan realiseren? Kom dan naar een mobilisatiedag: hierin kan je mee doen met trainingen, workshops, brainstorms en gezamenlijke maaksessies. Ook zijn er sessies waarbij je gelijkgestemde rebellen kan vinden om een affiniteitsgroep mee te vormen.

Samen kunnen we een groene en rechtvaardige maatschappij afdwingen, meer informatie volgt snel. Tot in september!

💚Met liefde en woede💚

 

Extinction Rebellion