Categorie:

De kerngroep was op bezoek bij het Landhuis, Maastricht

Op 4 oktober was de kerngroep van Transition Town Nederland te vinden in Maastricht bij Het Landhuis.

Remco, een van de mede-initiatiefnemers vertelt: “Het Landhuis is een jong initiatief; in 2009 zijn we begonnen met de renovatie, in dezelfde tijd had zich een groep gevormd die in Maastricht de Transition Towns idealen wilde realiseren. Dat mislukte mede door de eindeloze meetings met weinig concrete resultaten. In 2011 was het Landhuis eindelijk bewoonbaar en de  kleine TT groep die nog over was had nu een fysieke plek om haar dromen en idealen vorm te kunnen geven.” Lees verder op hun site.

Recent hebben we als kerngroep besloten om voor onze maandelijkse vergadering af te reizen naar een initiatief in het land. Zo leren we jullie kennen en raken jullie bekend met ons. Dus vanuit Den Haag, Deventer, Tilburg, Eindhoven en Roermond reisden we naar Maastricht. En het was de moeite waard. Het Landhuis is werkelijk een fantastische plek. We kunnen iedereen een bezoekje aanraden of ga er een workshop volgen.

v.l.n.r: Paul Hendriksen, Eveline Reijenga, Lynn van Leersum, Inge Kouw, Peter Loomans, Catharina de Bruin en Berto Aussems (TT Maastricht) – fotografie Catharina de Bruin

De volgende maand gaan we naar Lelystad.