Categorie:

Landelijke TT Training november 2011 afgelast

 

Helaas hebben we de training van november 2011 moeten aflasten wegens gebrek aan belangstelling. 

Kandidaten ontvangen nader bericht en onze welgemeende excuses.

Tijdens een Transition Training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend: waar komt het vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee, hoe ontwikkelt het concept zich, hoe kun je een initiatiefgroep vormen en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats?

Tijdens elke training wordt een wisselende mix van werk- en presentatievormen (‘transition tools’) gebruikt, zoals powerpoints, groepsgesprekken, werken in kleine groepjes, zelfwerkzaamheid, interviews, films en Open Space.

Deelname aan een TT training is verplichte kost voor (toekomstige) leden van lokale stuur- of initiatiefgroepen. De trainingen vinden plaats in De Elegast in Beek-Ubbergen (bij Nijmegen) en worden verzorgd door leden van de Nederlands/Vlaamse trainerspool, in samenwerking met Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Per training kunnen maximaal 25 mensen deelnemen.

<<< Hier aanmelden voor de training van 18 tm 20 november 2011  >>>

Om een stevig TT-initiatief neer te kunnen zetten

Het b elangrijkste doel van de training is dat de deelnemers voldoende informatie, inspiratie en concrete handreikingen krijgen om een eigen Transition-initiatief (steviger) van de grond te krijgen. De aangeboden trainingen zijn de op Nederland en Vlaanderen toegespitste variant van de Training for Transition, zoals die ook in andere landen wordt gegeven.

 

De aspecten Hoofd, Hart en Handen worden nader verkend, evenals de principes van permacultuur. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de ‘twaalf stappen‘ die iedere initiatiefgroep moet doorlopen op weg naar een echte Transition Town. En de training gaat in op de psychologie van verandering, aan de hand van oefeningen van deep-ecology voorvrouw Joanna Macy. Natuurlijk is er veel ruimte voor inbreng van eigen ervaringen van de deelnemers.

Deelname aan een TT training is een voorwaarde in het proces naar een ‘formele’ status als Transition Town is dat minstens twee leden van een stuurgroep een TT training hebben gevolgd. Lid zijn van een (stuur)groep is evenwel geen voorwaarde om aan de training te kunnen deelnemen; iedereen die zich verder wil verdiepen in het model van Transition Towns kan meedoen.

De training is niet bedoeld als eerste kennismaking met het Transition Towns-concept. Daarvoor zijn de landelijke informatiedagen.

Meer over TT Trainingen (ook verslagen van eerdere trainingen) >>>

NB: De training in september 2011 is helaas komen te vervallen

1 gedachte over “Landelijke TT Training november 2011 afgelast”

Reacties zijn gesloten.