Categorie: ,

Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2018 vindt de jubileumeditie Dag van de Duurzaamheid plaats. Op heel veel plekken in het land worden er activiteiten georganiseerd. Voor een overzicht kun je terecht op http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/. Organiseer je zelf iets, vergeet het dan niet aan te melden! Evt. kun je je activiteit ook plaatsen in de AktieAgenda.nl, via de pagina Agenda van de website van Transitie Nederland vind je dan een selectie van activiteiten die aan Transition Towns verbonden is. Deze tiende editie laat wederom zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden. Dus doe mee!

Meerhoven

In Meerhoven verzorgt Mirjam Bemelmans op verzoek van Duurzaam Meerhoven een lezing onder de titel ‘Dilemma’s bij een duurzaam leven én oplossingen’. De lezing gaat over de werking van ons brein als het gaat om klimaatverandering en aansluitend bespreekt ze de dilemma’s bij een duurzaam leven. De lezing die om 20.00 uur start is interactief. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en voeren van discussie. Mirjam kennen we van Transition Town Boxtel en het burgerinitiatief schaliegasvrij Boxtel en als bestuurslid van Schaliegasvrij Nederland. Momenteel werkt zij voor 5D-Veerkracht en adviseert gemeenten op het gebied van duurzame gedragsverandering om inwoners te mobiliseren voor de (energie)transitie. Meld je aan via de link in het artikel.

Transition Town Nijmegen houdt open huis

Kom eens langs en zie en hoor wat wij zoal deden sinds onze oprichting in 2009. Kijk of je wil aansluiten bij een bestaand project of misschien wil je wel met iets heel anders beginnen. We zijn er om je op weg te helpen. We doen dat in een energiezuinig all electric huis met tal van tips en trucs.

NB: we zijn inmiddels wel een heel klein groepje van 2 personen, en vinden het leuk als er meer mensen bijkomen. Ook mensen die het wat eigentijdser willen aanpakken zijn van harte welkom!

Hier zijn we best trots op:

Permablitz in Lent