Categorie: , ,

Combinatie training zaaien en bloeien

Op 12 en 13 september is er weer een TT trainingsweekend, waarin de basis- en vervolgtraining simultaan gegeven worden.

Er is een Engelstalig filmpje dat in 5:26 minuten een indruk geeft van de training.

De programma’s van beide trainingen zijn waar mogelijk met elkaar vervlochten en waar nodig volgen de twee groepen deelnemers apart van elkaar verschillende modules. Op deze manier kunnen alle deelnemers optimaal profiteren van elkaars ervaring en frisse kijk op het lokale Transitiewerk en toch de verdiepingsslag maken die nodig is op hun eigen niveau en interessesfeer.

‘Zaaien’, de basistraining, gaat over het opzetten van een transitie-initiatief: de drijfveren van TT, hoe je te werk kunt gaan, kennis en vaardigheden die je nodig hebt, wat in de praktijk wel en niet blijkt te werken en hoe het al bestaande netwerk je kan ondersteunen. De training schenkt evenredig aandacht aan de drie TT elementen hoofd, hart en handen en maakt daarbij gebruik van een rijk scala aan praktische werkvormen die je ook in je eigen transitie-initiatief kunt inzetten.

‘Bloeien’ gaat over het tot bloei brengen van je initiatief. De training begint met een ‘diagnose’ van jouw initiatief: waar sta je, wat gaat goed en waar zou je groei in willen zien. Daarbij kun je denken aan thema’s als: ontwikkeling als groep, visie, betrekken van de gemeenschap en samenwerken met partners. Vervolgens stemt de training af op jouw behoefte, puttend uit de acht jaar ervaring die er wereldwijd in transitie-initiatieven is opgedaan.

Lees meer over de trainingen en geef je daarna op via deze link.