Categorie:

Centrum 12 Ambachten helpt TT met aanbieding

Het centrum voor ekologische technieken De Twaalf Ambachten in Boxtel, nodigt alle transitiegroepen in Nederland en België uit, om tegen gereduceerd tarief, eens een ochtend of middag te komen kijken. Met 31 jaar ervaring op het gebied van mens- en milieuvriendelijk leven en werken, draagt de Twaalf Ambachten nieuwe, inspirerende ideeën zoals de transitiebeweging, een warm hart toe. Wellicht kunnen we je met onze technieken nog verder inspireren.

Een rondleiding bij De Twaalf Ambachten is een bijzondere ervaring. In ca. twee en een half uur maakt u kennis met die technieken, die er in een duurzamere, op kleinschaligheid gebaseerde samenleving echt toe doen.

Voorbeelden van TA-technieken

Individuele afvalwaterzuivering, waterloze toiletsystemen: de technieken en producten die wij laten zien tonen aan dat “recycling” verder gaat dan het wekelijks legen van de compostemmer in de groenbak. Met de inhoud van ons Nonolet scheidingstoilet maak je zelf (of de compostfabriek) compost van hoogwaardige kwaliteit. Met het helofytenfilter, het kamerplantenfilter of het vloeikasfilter is er voor iedere situatie de ideale afvalwaterzuivering mogelijk.

Elektrisch rijden: ruim vijftien jaar ervaring heeft geresulteerd in de “MSE”, de Matige Snelheids Elektrowagen. Deze op elektriciteit omgebouwde auto rijdt, met een actieradius van 120 kilometer een constante snelheid van vijftig tot zestig kilometer per uur. De kosten voor die 120 kilometer zijn, dankzij deze betrekkelijke lage snelheid: nog geen vier euro aan groene stroom. Ideaal voor gebruik binnen de bebouwde kom, voor  koeriersdiensten, taxiritten, doktersritten, enzovoort. Voor ca. vijftienduizend euro kan een bestaande benzine-auto al worden omgebouwd.

Stralingswarmte en tegelkachels: we laten zien dat gezond en milieuvriendelijk verwarmen, isoleren en ventileren heel eenvoudig en niet duur hoeft te zijn. Bij ons geen elektronische regelkasten en ingewikkelde besturingssystemen. Bouw je superzuinige hout- of gaskachel zelf, in onze zelfbouwwerkplaats, waar de vakkennis gebaseerd is op vele jaren ervaring en onderzoek.

Semi-ondergronds bouwen: goedkoop en duurzaam. Uw huis, jongerencentrum, buurthuis, enz. is goed geïsoleerd en, met een begroeide heuvel als bekleding, een groen pareltje in de buurt.

De zonne-droogkast: met deze eenvoudig zelf te bouwen kast droogt u in één zonnige dag uw zelfgekweekte groente, fruit en kruiden.

Nieuwsgierig geworden naar deze en meer onderwerpen?

Rondleiding tegen transitietarief

Voor alle Transitiegroepen in Nederland en België bieden wij onze rondleidingen tegen een speciaal “transitietarief”. Een rondleiding van twee en een half uur kost E 7,50 per persoon (normaal E 10,-). Bij groepen van tien of meer personen: E 6,- per persoon (maximaal 25 personen).

Voor E 7,50 per persoon extra bereiden wij tevens voor u een heerlijke, vegetarische en biologische maaltijd uit zoveel mogelijk streekproducten.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij hopen je binnenkort op ons terrein te mogen begroeten!

Vriendelijke groet, Frank Jakobs De Twaalf Ambachten