Categorie:

Buurttuin Bergweg groeit en bloeit – TT Rotterdam

ROTTERDAMHet eerste grote project van de werkgroep ‘voedselvoorzaiening en ecologie ‘van TT Rotterdam is de tuin van het Bergwegplantsoen naast de Humanitas op de Bergweg.

Leden van de werkgroep hebben een ontwerp van een permacultuur gemaakt en de aanzet gegeven tot realisatie van het project. Ze hebben hierbij samengewerkt met Humanitas Bergweg, met de bewoners van de omliggende Agathastraat en Dr. Hekmanstraat en met andere organisaties.

Start was 20 maart

Zaterdag 20 maart 2010 was het zover: de aftrap van de buurttuin in het Bergwegplantsoen! Er kan met een tevreden en hoopvol gevoel teruggekeken worden op deze dag: door de dag heen hebben zich ongeveer 70 mensen gemeld (waarvan zo’n 20 bewoners van de direct aan het plantsoen gelegen straten) om met spade, steen, betonband of prikkelstruik in de hand een steentje bij te dragen aan het tot stand komen van de tuin. Er is veel werk verzet, de contouren van de tuin tekenen zich al duidelijk af en er zijn zo’n zestig bessenstruiken, een appelboom, een perenboom, twee pruimenbomen en een hazelaar geplant!
Zodra we de uitgebreide verzameling foto’s hebben bewerkt tot acceptabele byte-omvang plaatsen we meer beeldmateriaal op de website van TT Rotterdam: www.transitiontownrotterdam.nl

Hieronder alvast een voorproefje!