Categorie: , , ,

Buurtmoestuin Doe-het-zelf Toolkit Auke Bakker

Buurtmoestuin Poptahof – DelftAuke Bakker beheert sinds een jaar de sociale website www.buurtmoestuin.nl met onder andere de Moestuin Doe-het-zelf-Toolkit. Met vele tips en hulpmiddelen over het starten van een buurtmoestuin. Ook wordt er een overzicht bijgehouden van bestaande buurtmoestuinen in het hele land.

Daarnaast zijn er plannen voor het maken van een boek en een film over buurtmoestuinen. Ook wie daaraan wil meewerken kan contact opnemen. Bakker is zelf initiefnemer van Buurtmoestuin De Trompenburg in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Doe-het-zelf-Toolkit

De Moestuin Doe-het-zelf-Toolkit is bedoeld als hulpmiddel om zelf  in de buurt aan de slag te gaan en ook een Buurtmoestuin op te richten! Deze toolkit bestaat uit 3 PDF-bestanden, een doc-bestand en een foto. De 3 PDF-bestanden zijn een stappenplan, een lijstje met voordelen van een Buurtmoestuin en een checklist voor moestuingrond.

Voorbeeld uit de Toolkit

Deze  foto in photoshop kunt u aanpassen aan uw eigen situatie door een foto te maken van de grond waarop u uw eigen Buurtmoestuin wilt hebben en die op de plaats van onze foto te plakken. Dit is een zeer effectief middel om mensen een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is!

Fotocollage en Vóór de make-over

Om alle delen van de Toolkit te downloaden moet je op de website www.buurtmoestuin.nl zijn

Moestuinen community

De bedoeling is dat de website informatie en inspiratie biedt voor iedereen die een buurtmoestuin wil opzetten, en/of contact zoekt met andere buurttuinierprojecten. Iedereen die tips en suggesties heeft rond dit onderwerp, kan contact opnemen. Het domein waar we onze website over draaien is buurtmoestuin.nl. We zouden het erg leuk vinden als u zich, in ruil voor het vrij gebruik maken van ons materiaal, als Buurtmoestuin zou aansluiten op onze website. Uw tuin krijgt dan een plaats op de website Buurtmoestuin.nl en zo zullen we een echte on-line community kunnen gaan bouwen!

Aanpakker Auke Bakker op TV (25.10.2010)

Heel boeiend verslag van Auke Bakker en de Trompenburger moestuin. Zou voor precies hetzelfde geld een TT-project hebben kunnen zijn. Gelukkig is er contact met Auke dus dat komt wel goed ;-)

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.