Categorie: , ,

Plantenweggeefdag voor biodiversiteit – TT Breda

TT Breda explodeert niet in een mega-movement. Bij tijd en wijle is het hard trekken aan die kar. Zo ook met idee om braakliggende terreinen in Breda in te zaaien met nuttige bloemen en planten. Want dat zijn er in Breda nogal wat! Na flink wat mail-verkeer was het gelukt om met alle mensen (een ecoloog, een projectassistent, adviseur Groen en Water, een GroenLinks afgezant en drie leden van TTBreda) samen te komen. En zo waren we met 7 man sterk de opties aan het bespreken. Het was een goed gesprek met mensen die willen!

Lang verhaal kort. Helaas! Mede door de droogte en de beschikbare strook die professioneel moest worden omgeploegd (er lag al opgespoten zand) besloten we dat dit zonde van de tijd en energie was om nu te doen. Balen, maar een wijselijk besluit. Dit staat nu op de agenda voor februari 2012. Als we de benodigde geld ergens kunnen lospeuteren…

Zaterdag 21 mei van 12.00-15.00 uur

Esther van Transition Town Breda liet het er niet bij zitten! Er was ons al 350 euro toegezegd (Groene Handdruk) om de biodiversiteit te vergroten. Da’s zonde als we daar nu niets mee doen. Zo is het idee ontstaan om dit geld in te zetten om Bredanaars te voorzien van gratis planten! Planten die de biodiversiteit ten goede komen EN nuttig zijn voor de bijen en vlinders. En ook nu weer haakt GroenLinks Breda aan en schenkt dit initiatief 350 euro! Dat maakt samen 700 euro. Maar onze natuurverdubbelaars Esther en Olga gaan nu proberen dit bedrag te verdubbelen bij een van de groencentra die Breda rijk is. Dan kijken we tegen 1400 euro nuttige en mooie planten aan!

Na wat op en neer gebel is de kogel door de kerk en zullen we op zaterdag 21 mei Bredanaars van 12.00 tot 15.00 uur voorzien van deze gratis planten! Waarom op die datum? Nou op 22 mei is het wereldbiodiversiteitsdag, maar dan is de stad zo leeg, dus wij doen het een dag eerder! Dit zal gebeuren vanaf bakfietsen die rondom en in het centrum zullen rondrijden. Deze bakfietsen hebben een kaart van Breda bij zich. Want we willen bijhouden waar ‘onze’ plantjes terecht komen. Aan iedere Bredanaar vragen we waar hij/zij woont en plakken een klein stickertje op de kaart. Dit scannen we later in om het vervolgens op de site te zetten.

Ondertussen beginnen steeds meer zaken zijn definitieve vorm te krijgen en zijn we ondertussen 1 bakfiets (met rijdster) rijker alsmede een filmer om deze heugelijke dag vast te leggen. Top! Daarnaast hebben lokale radio en TV gevraagd om hier een item aan te wagen.

Ook al kwam dit idee van Esther; ik ging een lampje branden toen ze het idee opperde… Te weten TT Deventer heeft dit ook al eens gedaan, meende ik me te herinneren. Een goed idee blijft een goed idee… Ik zeg: DOEN!

Lees meer…