Categorie: ,

Boer doet leven, Portretten van landschapsboeren

Een boek met de verhalen van 20 pioniers die vaak met vallen en opstaan gekomen zijn waar ze nu zijn en tegelijkertijd voedsel en een aantrekkelijk landschap kunnen produceren.
Melkveehouders, akkerbouwers, een wijnboer, pluktuinders: ze vertellen hun verhaal en prachtige foto’s ondersteunen het. Het is moedig om zo het roer om te gooien, lang geleden soms al. Maar er zijn ook nieuwe boeren bij, die eerder in de IT zaten en nu zomaar begonnen.

Mergenmetz schreef een mooie recensie. “Ze kunnen de voorhoede zijn. De voorhoede van een veel grotere beweging. Ze laten zien dat het kan. En goed voorbeeld doet goed volgen.”

Ik zette de bedrijven op de kaart, bijna allemaal hebben ze een eigen website; sommigen houden rondleidingen of hebben een webwinkel. In het voedselbos in Graauw (Zeeland) kan je zelfs logeren.

Het boek is een initiatief van Berno Strootman, landschapsarchitect, tevens Rijksadviseur voor het Landschap. Vanaf 21:50 gaat het interview hieronder over dit boek.

Ik schreef dit verhaal ook voor Permacultuurnetwerk, met de oproep aan de lezers, om ook hun verhaal te vertellen en tips en trucs te delen, zoals de boeren in dit boek. Dat geldt ook voor geinteresseerden in de Transition Town beweging. Heb je een goed idee of een ervaring de je wil delen? Laat het ons graag weten via het contactformulier of reageer hieronder.

Plaats een reactie