Categorie:

Bijeenkomst in Groningen over lokale energie met World Café

Op 26 Februari organiseert Transition Town Groningen een avond “Lokale Energie voor de Toekomst” met dr. Niels Schenk. Hij geeft uitleg over de energiesituatie in de wereld zoals die nu is: hoge energieprijzen gaan grote gevolgen hebben en we moeten zo snel mogelijk stappen zetten om ons hierop voor te bereiden.
Het concept van Transition Towns spreekt Schenk aan: zowel de burgers als de lokale politiek moeten gemobiliseerd worden. Wanneer burgers laten zien dat zij verandering willen, zal de overheid volgen.
Niels Schenk is energiespecialist. Hij heeft bij de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) in Parijs gewerkt aan de Environmental Outlook en is gepromoveerd aan het IVEM van de RUG. Nu werkt hij bij een adviesbureau voor duurzame oplossingen.
Na afloop volgt een World Café: in een gezellige sfeer met hapjes en drankjes brainstormen we samen over onderwerpen die tijdens de lezing naar voren kwamen. Een leuke gelegenheid om andere Groningers te ontmoeten en te kijken wat we samen kunnen doen aan de uitdagingen van de stijgende olieprijs!
Plaats: Activiteitencentrum De Holm, Folkingestraat 9b
Tijd en datum: 26 februari 2009, 19.30-22.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur

Toegang: Wij vragen een bedrag van EUR 5,00 toegang om de kosten te dekken. Mensen van de Keerkring kunnen ook betalen met EUR 2,50 + 5 ECO’s. Aanmelden van tevoren is niet nodig, maar wel prettig voor ons. Telefoon 050-5490388 email: info@transitiontowngroningen.nl
Zie ook: www.transitiontowngroningen.nl