Categorie: ,

Bewogen strategieweekeinde in de Ardennen

Nieuwe fase van Transitiebeweging vraagt om andere focus

Als kerngroep van Transition Towns Nederland hadden we van 12 t/m 14 februari 2016 een teamweekend in de Ardennen waar we gebruik konden maken van een woning van Voncken Natuur Sport Plus.

101_0551Het kernteam en afstudeerder Dennis Methorst waren er vrijdag op tijd om het weekend in te luiden met een gezellige avond. Op zaterdag vierden we de successen van het afgelopen jaar: een nieuwe website, samenwerking met andere organisaties in onder andere de Klimaatparade, tien lokale TT’s bezocht, prettige samenwerking met het internationale transitie netwerk, en meer. Dat vroeg om muziek en Bossche Bollen.

Daarna volgde de presentatie van Dennis Methorst over de magneetwerking van TT . We stonden lang stil bij de vraag hoe we Transition Towns aantrekkelijker kunnen maken voor meer doelgroepen en ‘s middags zoomden we in op de lange-termijn strategie.

Transition Field DynamicsVoorheen waren we Frontrunners, pioniers, maar inmiddels zitten we in een nieuwe fase. Een fase
waarbij netwerken gebouwd worden en we nieuwe doelgroepen willen bereiken.

Daarvoor is ook een ander soort Kerngroep nodig, met een andere focus en bijbehorende kwaliteiten.

Met pijn in het hart en in goede harmonie, is daarom afscheid genomen van Catharina, Bert en Sandra. Lokaal, regionaal en op allerlei andere manieren zullen zij de Transitie blijven steunen. Inge besloot op een later moment dat het voor haar ook tijd is geworden om haar focus te verleggen. Alle vier ook vanaf deze plaats ontzettend bedankt voor jullie passie en inzet!

Er was ook beweging de andere kant op. Trainer Tara Notenbomer besloot de overgebleven leden van de Kerngroep (Peter Loomans, Lynn van Leerzem en Paul Hendriksen), te komen versterken, in elk geval gedurende deze periode van vernieuwing waarbij de groep op zoek gaat naar nieuwe leden die goed passen bij deze fase in het bestaan van de Nederlandse transitiebeweging. Meer daarover in een volgend bericht.

101_0562