Categorie:

April 2023 tweede on-conferentie van Transitie Nederland

Een tweede on-conferentie van de Transitiebeweging 14-16 april

Aan het slot van de eerste on-conferentie eind oktober 2022 is besloten dat we een tweede on-conferentie gaan organiseren. Er moet veel gebeuren in Nederland en in de wereld. We zijn op koers voor meer opwarming, meer biodiverstiteitsverlies en meer rechtvaardigheidsproblemen. Kortom een polycrisis in de maak. en omdat we haast hebben organiseren we de tweede on-conferentie al binnen een half jaar na de vorige keer;we mogen niet in jaarlijkse cycli blijven handelen. Er is in deze  polycrisis ook een poly-actie nodig. We moeten actievoeren, bottom-up organiseren en de transitie inbedden in nieuwe systemen. Iedereen heeft een rol in de transitie en het thema van de on-conferentie is hoe we elkaar als transitie-bewegingen kunnen versterken. Er zijn bewegingen gericht op ‘wakker schudden’, op innovatie, op uitvoering. Hoe kunnen we elkaar versterken om veranderingen aan te jagen, versnellen en gaande te houden?

Wat is een on-conferentie?

Nog even de uitleg: een on-conferentie is als een conferentie, maar dan precies andersom: we hebben geen key-note sprekers maar jij doet jouw verhaal. Er is geen dichtgetimmerd programma vol workshops, maar we kijken in het moment wat er nodig is. Bewust, want wij zijn gezamenlijk het programma.  En gezamenlijk stellen we vast hoe we de transitie in Nederland kunnen versnellen en wat onze persoonlijke missie is en hoe wij ons verhouden tot elkaar.

Overige informatie

Het heeft de voorkeur als je het hele weekend aanwezig kunt zijn. Maar er is gelegenheid om later aan te komen of eerder te vertrekken.

Deelname is niet gratis, de kosten hangen ook samen met het aantal geïnteresseerden. Het streven is om het betaalbaar te houden om zoveel mogelijk inclusief te kunnen zijn.

Laat je naam en e-mail achter als je erbij wil zijn. Deze belangstellingsregistratie is geheel vrijblijvend. We gaan je rond maart 2023 benaderen met aanvullende informatie over het weekend en je kunt je dan aanmelden.

Belangstelling