Categorie:

Balistraat Amsterdam wil TT worden

AMSTERDAM – Zaterdag 16 mei vieren wij als Balistraat het Klimaatstraatfeest: http://www.klimaatstraatfeest.nl/ Bewonersgroep Balistraat in Amsterdam is van de ruim 3.000 deelnemende klimaatstraten in Nederland de 32ste geworden, 2e van Noord-Holland en 1e van Amsterdam.  Een resultaat om trots op te zijn!

Bij deze nodigen wij jullie uit om onze kraam op het Samen Indische Buurt Festival http://www.samenibfestival.nl/) van 12:00 uur – 17:00 uur te komen bezoeken. Die dag zullen wij straat- en buurtbewoners informeren over onze nieuwe plannen zoals:

  • Transition Town Balistraat,
  • zonnepanelen op je dak,
  • gezamenlijke (moes)tuin in de buurt,
  • electrische deelauto in de straat en
  • gezamenlijke inkoop biologische levensmiddelen.

Op die dag hebben wij ook een leuk ‘verhalenproject’ waar iedereen aan deel kan nemen.

Zonnepanelen op de daken

Huurders en eigenaarbewoners van de Balistraat zijn de afgelopen tijd een aantal keren bij elkaar gekomen om initiatieven te nemen op het gebied van klimaatverandering en energiebesparing. Een van de (ambitieuze) projecten betreft het plaatsen van zonnepanelen op onze daken. Naast bewoners is ook basisschool JP Coen aan de Balistraat enthousiast over het project.

Wij gaan komende tijd corporatie de Alliantie (hoofdeigenaar in Balistraat) probeeren te overtuigen dat de daken niet ongebruikt kunnen blijven. Stadsdeel Zeeburg is de tweede grote partner: eigenaar van de basisischool, buurthuis de Meevaart en politiebureau Balistraat. Wij zoeken contact met ander Amsterdamse bewoners-zonnepanelen-initiatieven om ervaringen uit te wisselen (we weten al van de Vrolikstraat en huurdersinitiatief op Wittenburg).

Daarnaast gebeurt er nog veel meer tijdens het Samen Indische Buurt Festival. Kijk voor het programma op hun website. Het belooft een informatieve en feestelijke dag te worden.

Graag tot dan!

Met vriendelijk groet, Tim Doornewaard en Vincent de Jong
namens Bewonersgroep Balistraat

M: 06 17146170 & E: t.doornewaard@planet.nl