Categorie: ,

Atalanta presenteert het Kleine Voeten Spel

UTRECHT, 11 juni 2010 – Naast het Groene Voeten Spel voor jongeren en volwassenen heeft uitgeverij Atalanta nu ook een kinderversie van dit spel uitgebracht, onder de naam: Kleine Voeten Spel. Het is, net als het Groene Voeten Spel, een gezelschapsspel over milieu, economie, verdeling van voedsel, klimaatverandering en de mondiale voetafdruk.

Spelenderwijs raken de deelnemers, kinderen onderling of met ouders, onderwijzers of andere volwassenen, in gesprek over eerlijke verdeling en milieuvriendelijker leven. Ook in het Kleine Voeten Spel streven de deelnemers ernaar hun voetafdruk te verkleinen en toch in hun basisbehoeften te voorzien.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Met jongere kinderen kan het in aangepaste vorm gespeeld worden. Het spel kan gespeeld worden met twee, drie of vier spelers; grotere groepen kunnen in teams spelen.

Het spel bestaat uit een doosje met kaarten: basisbehoeftenkaarten, actiekaarten, groenevoetenkaarten, grotevoetenkaarten, terugvalkaarten en vraagkaarten.

Het gaat erom de zeven basisbehoeften te verzamelen: voedsel, water, onderdak, groente/fruit, brood/bonen, warmte, ‘vriendschap en liefde’ en ‘leren en plezier’. Tegelijk moeten de kinderen zoveel mogelijk groenevoetenkaarten verzamelen (zoals ‘zonnepanelen’ of ‘biologisch eten’), en de grotevoetenkaarten (zoals een vakantie per vliegtuig, of een nieuw mobieltje), zo snel mogelijk wegleggen, bijvoorbeeld bij je medespelers.

Het Kleine Voeten Spel kan gewoon thuis gebruikt worden, maar leent zich ook goed voor in de schoolklas. Het kan kinderen helpen in te zien dat de keuzes die zij maken wel degelijk gevolgen hebben voor de wereld.

Het spel is bedacht en ontwikkeld door uitgeverij Atalanta in Utrecht. Met dank aan De Kleine Aarde in Boxtel voor alle informatie rond het begrip ‘mondiale voetafdruk’.

Kleine Voeten Spel – grote en kleine voetstappen op onze enige aarde – bevar 110 kaarten en is gedrukt op kringloop(speelkaart-)karton.

Het spel is voor 9 euro te koop in de boekhandel of te bestellen via de website van Atalanta

Meer over het Groene Voeten Spel >>>