Categorie: , ,

Ambachtslui in de 21ste eeuw

Met dank aan Kris de Dekker en zijn onvolprezen Low Tech Magazine, plaatsen we hierbij een intro van weer zo'n razend interessant artikel:

Winne Clement, fluitenmaker

Kan je als ambachtsman of -vrouw nog overleven in de 21ste eeuw? Makkelijk is het niet, maar waar een wil is, daar is een weg. Lowtech Magazine ging op zoek naar mensen die ervoor kozen om tegen alle adviezen in met hun handen te werken en “hun ding” te doen. Ze vertellen over hun leer- en werkproces, hun gereedschap, hun arbeidsvreugde en hun verzet tegen het economische systeem, dat hen altijd weer in de richting van machines en wegwerpproducten duwt.

how to lose weight fasthttps://transitiontowns.nl/tt/wp-content/uploads/FluitenmakerWinneClement-1024×575.jpg” alt=”” width=”378″ height=”212″ />Moderne ambachtslui houden vaak eeuwenoude kennis in leven, maar maken ook gebruik van moderne technologie als dat een beter resultaat oplevert. Internet en handboren uit grootvaders tijd zijn de belangrijkste gereedschappen van Winne Clement, met wie we de reeks openen. De jonge, koppige Gentenaar bouwde op acht jaar tijd een wereldwijde reputatie op als maker van etnische blaasinstrumenten. Maar het Belgische arbeidssysteem werkt niet echt stimulerend: “Om rendabel te werken, zou ik eigenlijk moeten verhuizen naar een spotgoedkoop land.”

Werk in eigen streek

Lees verder >> Ambachtslui in de 21ste eeuw…

zp8497586rq