Categorie:

Alle websites op dit moment in onderhoud

Op 1 maart 2011 zullen de webmasters van de tientallen transitiontowns.nl town-websites hinder ondervinden van groot onderhoud. Dit heeft allemaal te maken met de verzelfstandiging van deze websites, die voorheen meeliften op de Kleureneconomie-webserver van Barry Voeten.

Live informatie

Wil je zien wat er mis of goedging met het omzetten van jouw website, volg dan https://voeten.com

Barry bedankt

Barry registreerde de transitiontowns.nl domeinnaam op 22 september 2008.  Degene die iemand kende die het zou doen, had het blijkbaar nog niet gedaan. De eerste website van Transition Towns Nederland, op basis van WordPress was gauw in de lucht. In november 2008 kwam al het aanbod om ook lokale ‘town’-websites aan te bieden. Inmiddels zijn er 36 lokale subsites-actief, waarvan enkelen alleen voor de technici zelf. Barry heeft de server-capaciteit moeten uitbreiden om een enigszins vlotte service te kunnen blijven leveren. Enkele towns en het landelijk hebben ook aan deze meerkosten bijgedragen.

Stichting Transtiontowns Nederland neemt beheer in eigen hand

Met de oprichting van de stichting Transtiontowns Nederland ligt het voor de hand ook de webservice in eigen hand te nemen. Daartoe wordt binnenkort de webserver gekloond. De kopie wordt dan de basis voor de nieuwe Transitiontowns-server. Internet-provider XLS Hosting zal ook het controlepaneel Openpanel omzetten naar DirectAdmin. Hierdoor is het makkelijker via het Web wijzigingen door te voeren in het systeem. De scriptjes die Barry op Openpanel had geprogrammeerd om bijv. nieuwe towns aan te maken, zullen dan niet meer werken. Het beheer gaat dus meer handwerk kosten. Uiteindelijk kan dan ook het Ubuntu 8,04 besturingssysteem worden ge-upgrade, zodat de webmasters een nieuwere ‘PHP’ kunnen verwachten.

Werkzaamheden kunnen weer van start

CentOS, bij Internet providers een geliefde keuze voor webservers. Maakt ook een geweldig werkpaard van je computer thuis.

We zijn klaar met overzetten van de meeste sites. Enjoy!

1 gedachte over “Alle websites op dit moment in onderhoud”

 1. Update: de migratie is op het moment mislukt. Jammer.

  Voordeel voor de webmasters is dat jullie nu direct weer lekker verder kunnen zonder gegevens verlies. Voorlopig wordt er niet verkast.

  De ISP had een inschattingsfoutje: ze dachten dat ze 1 site handmatig zouden moeten overzetten – 20 minuten werk. Maar dat zijn er een stuk of 30. Ja wie maakt er nu ook zoveel sites aan ;-) Dat zou dan toch op uurtarief moeten en de rekening was dan 900 euro. Ik dacht, nee dat doen we dan maar niet.

  Voor TT hebben we nu wel een nieuwe server met een ander controlepaneel erop. Ik ben nu bezig om web-formuliertjes te bouwen om makkelijk weer nieuwe towns aan te maken met de toeters en bellen zoals dat werkt. Daarna moet ik nog aan de gang om de kopieer-slag te automagiseren. Als dat werkt, dan praten we weer verder. Reken maar op een aantal weken.

  Tot die tijd zijn de TT-towns nog even te gast op mijn server. Be my guest.

  Groetjes barry – post @ kleureneconomie.nl

Reacties zijn gesloten.