Categorie: ,

Aanleg plukbossen op 6 november TT Groningen

Groningen – In het natuurgebied Kardinge worden twee zogenaamde plukbossen aangelegd: bossen waar je gratis fruit en noten kunt plukken. Op dit veld komen zestig fruit- en notenbomen. Ieder jaar wordt er een oogstfeest georganiseerd waarop de wijkbewoners gezamenlijk appels, peren, noten en bessen plukken.

6 November plant burgemeester de eerste boom

Op 6 november plant de burgemeester Rehwinkel de eerste boom naast het vliegerveld achter de Menkemaheerd. Daarna zullen schoolkinderen en vrijwilligers zijn voorbeeld volgen en vele bessenstruiken planten, zoals framboos, witte bes en kruisbes.

Wil je zaterdag 6 november mee doen of toeschouwer zijn, wees dan vooral welkom en neem zo mogelijk een scherpe spade mee. Opgeven is in dit geval niet nodig. Het openingsfeest is van 12.30 tot ongeveer 14.00 uur en je vindt het Plukbos tussen het Meedenpad en de Pitch & Putt, achter de Kardingerbult. We verzamelen daar bij het infopaneel.

Vrijwilligers altijd welkom!

We hebben inmiddels een grote groep vrijwilligers voor de plukbossen in Lewenborg, maar aanmelden kan nog steeds!  Denk hierbij aan het snoeien van de fruitbomen, maaien, de composthoop bijhouden en het maken van takkenrillen voor dieren (vlinders, vogels, egels).

VW-contract bij Natuurmonumenten

Vrijwilligers kunnen een vrijwilligerscontract krijgen bij Natuurmonumenten. Zij krijgen cursussen boomverzorging, fruitbomen snoeien en fruit verwerken. Kortom: als je houdt van voorbereidend werk en je wilt nog wat bijleren, geef je dan alsnog op als vrijwilliger.

 

Aanmelden en verder lezen op de website van TT Groningen