Categorie:

4 april: Première eerste Nederlandse film over permacultuur

EINDHOVEN, 9 februari – Tijdens een Aanloopdag bij Omslag in Eindhoven, op zaterdag 4 april, vindt de landelijke première plaats van een nieuwe film over permacultuur in Nederland.

De documentaire van 20 minuten gaat over het brede spectrum van de toepassing van permacultuur: het eetbare landschap, bouwen met natuurlijke materialen, waterzuivering, duurzame energie en de sociaal-economische aspecten. De film werd helemaal in Nederland opgenomen, ondermeer op de Hof van Twello, op De Wilgenhoeve in Exmorra en in zelfoogsttuin De Nieuwe Ronde in Wageningen. De film werd geproduceerd door twee cursisten van de jaaropleiding aan de Permacultuur School Nederland, Miquel Buckinx en Petra Biesta, met camerawerk van Jan Schenk. Zij zullen tijdens de première ook aanwezig zijn.
Meer over de inhoud van de film >>>

De principes van permacultuur vormen een belangrijk aspect binnen de beweging van Transition Towns.

De filmpremière vindt plaats tijdens een Aanloopdag bij Omslag in Eindhoven, waar zowel theorie als praktijk van permacultuur centraal staan.Het wordt een dag vol Informatie, inspiratie en uitwisseling. Verschillende mensen vanuit de Nederlandse permacultuurpraktijk vertellen over hun aanpak en ervaringen, waaronder Ishi Crosby, mede-oprichter van de Permacultuurschool Nederland en permacultuurdocent, en Irma Abelskamp, die in Friesland de Permacultuur Leerschool voor kinderen aan het opzetten is.

Het inhoudelijke deel van de dag is van 14:00 tot 17:00 uur. Zowel voor- als achteraf kan worden deelgenomen aan een biologisch-vegetarische maaltijd. Deelname aan de dag kost ‘wat het u waard is’ (dus niet gratis). Vooraf aanmelden is absoluut nodig, want er is plek voor maximaal 50 deelnemers en de belangstelling is groot!

Meer over deze Aanloopdag >>>

De Permacultuur-film is tijdens de Aanloopdag ook te koop (à 7 euro) en zal daarna ook (o.a.) bij Omslag te bestellen zijn. De film leent zich uitstekend voor vertoning tijdens informatiebijeenkomsten.