Categorie:

Derde prijs TT op ‘Duurzame Dinsdag’ Noord-Holland

Transition Towns Nederland heeft op Duurzame Dinsdag in Noord-Holland de derde prijs verworven: waardering en bekendheid.

Op 6 oktober werd in het Provinciehuis in Haarlem de Duurzame Dinsdag bijeenkomst gehouden. Deze dag werd georganiseerd door de IVN Vereniging voor natuur en milieu-educatie. Van de 162 ingediende duurzame projecten werden er uiteindelijk 5 genomineerd. Nadat een deskundige jury de 5 presentaties had gehoord en de videopresentaties ook in de Staten zaal waren vertoond, werden de prijswinnaars bekend gemaakt.
De Noordhollandse TT-initiatieven werden  vertegenwoordigd door Yvonne Hillen (Den Helder) en Monique Sweep (Naarden-Bussum). Een verslagje van Yvonne.

Waardering en naamsbekendheid voor TT

Het TTNL initiatief heeft de ‘3de prijs’ gekregen: waardering en meer (naam)bekendheid, de tweede prijs is gegaan naar het initiatief Doe-het-zelf container € 20.000 en de eerste prijs is gegaan naar het initiatief Leermeester voor jonge technici € 30.000.

Onze presentatie van het TTNL initiatief voor de jury verliep prima en het TTNL promotie filmpje was leuk. De videopresentatie is gemaakt op Milieucentrum De Michaëlshof waar door de initiatiefgroep van Transition Town Den Helder e.o. een cursus permacultuur is georganiseerd.

’s Middags was er uitgebreid gelegenheid om te netwerken en dat hebben we enthousiast gedaan. Mijn persoonlijke indruk is dat ons initiatief voor de meeste aanwezigen nog onbekend terrein is, te abstract en te weinig concreet. We hebben (nog) niet voldoende menskracht én daadkracht. In Noord Holland moet nog veel gebeuren, het lijkt me een goed idee om met de Noord-Hollandse Transition Towns bij elkaar te komen om samen te werken, informatie uit te wisselen, kennis en kunde te delen.