Categorie:

31 mei: eerste bijeenkomst TT Zaltbommel e.o.

ZALTBOMMEL – Op maandagavond 31 mei prersenteert het TT-initiatief in Zaltbommel zich tijdens een Transition Café met film. Om 20.00 uur in het gemeentehuis van Zaltbommel, aan de Hogeweg 11. Hierbij een uitnodiging om erbij te zijn.

Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (steden, dorpen, regio’s) die zelf aan de slag gaan om ons wonen, werken en leven duurzamer en minder afhankelijk te maken van olie. Transition Town Zaltbommel e.o. wil werkgroepen starten op het gebied van:

– Onderwijs (voorlichting over duurzaamheid)

– Bouwen (helpen met duurzame plannen, subsidies)

– Voeding (zoveel mogelijk uit eigen omgeving)

Wij gaan met elkaar op zoek naar nieuwe mogelijkheden en willen zo onze toekomst op een positieve manier tegemoet zien. Als we de handen in één slaan kunnen we met elkaar veel, heel veel. Bovendien ontstaat er op deze manier meer:Gemeenschapszin -iedereen kan meedoen; Vertrouwen – we helpen elkaar; Respect – we maken gebruik van elkaars kwaliteiten;Optimisme -we kunnen met elkaar veel bereiken.

De eerste vergadering is op 31 mei. Dan wordt een film gedraaid over een toekomst met dure en schaarse olie. Daarna willen we met elkaar in gesprek gaan over hoe we een bijdrage kunnen leveren aan een positieve toekomst. Tenslotte willen we werkgroepen vormen op het gebied van plaatselijk onderwijs, bouwen en plaatselijke voedselvoorziening.

Transition Town Zaltbommel e.o. kan daarbij gebruik maken van voorzieningen die er al zijn en aansluiten op reeds ingezette ontwikkelingen en plannen, zoals de Gemeente, Volkstuinvereniging e.a.

Spreekt dit je aan en wil je meer weten; kom dan de 31e mei naar ons Transition Café. Je bent van harte welkom.

Meer informatie bij Antoinette Veltman 0418-642754 en Hilde van Waveren 0418- 513334.