Categorie:

2e Transition Training zit ook vol

EINDHOVEN/UBBERGEN, 17 maart – Ook de tweede Training for Transition, van 24 t/m 26 april in Beek-Ubbergen, is helemaal volgeboekt. Er is zelfs een ruime wachtlijst.

Tijdens een Transition Training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend. Verschillende werk- en presentatievormen (’transition tools’) worden geïntroduceerd en beoefend, waaronder Open Spaces. De aspecten Hoofd, Hart en Handen worden nader verkend, evenals de principes van permacultuur. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de ‘twaalf stappen‘ die iedere initiatiefgroep moet doorlopen op weg naar een echte Transition Town. Het belangrijkste doel van de training is dat de deelnemers voldoende informatie, inspiratie en concrete handreikingen krijgen om een eigen Transition-initiatief (steviger) van de grond te krijgen. Per training kunnen 25 mensen deelnemen. Meer over TT trainingen >>>

Gezien de enorme groei van het aantal Transition Towns-initiatieven, blijken twee trainingen bij lange na niet genoeg. Toch zal het waarschijnlijk tot na de zomer duren voordat in Nederland weer nieuwe trainingen worden aangeboden. De Nederlandse trainerspool hoopt dat er tegen die tijd ook meer mensen zullen zijn opgeleid om volwaardige Transitie Trainingen te kunnen aanbieden.

Belangstellende voor een training kunnen hun email adres doorgeven – zij ontvangen dan bericht zodra er nieuwe data bekend zijn.

Klik hier voor een verslagje en foto’s van de eerste TT training (februari 2009)