Categorie:

28 april Groningen: The Future of Food

Op dinsdagavond 28 april vertoont Transition Town Groningen de film The Future of Food.
Om onze afhankelijkheid van aardolie te verkleinen is het belangrijk dat we meer lokaal en duurzaam gaan produceren. Dit geldt vooral voor de productie van voedsel. De huidige ontwikkelingen in de voedingsindustrie gaan echter precies de andere kant op. Niet alleen wordt de voedselproductie juist steeds afhankelijker van aardolie, maar door de grootschaligheid en mechanisatie komt de voedselproductie steeds verder van de gewone burger af te staan. Een nieuwe ontwikkeling is genetische manipulatie van gewassen. Gentech voedsel wordt in Europa nu nog weinig toegestaan, maar voedselgiganten proberen daar verandering in te brengen. Wat staat ons te wachten als gentech in Europa gaat doorbreken? De film The Future of Food geeft daar een onthullend en schokkend beeld van.
Na afloop van de film is er de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over voedselproductie en biodiversiteit in Groningen.

Plaats: De Groene Zon in Stadboerderij De Wiershoeck, Beijumerweg 20 in Groningen. Kijk in de agenda op www.transitiontowngroningen.nl voor een kaart.
Datum en tijd: 28 april van 19.30 – 22.00 uur
Toegangsprijs € 3,50; mensen van de Keerkring betalen € 1,- en 5 eco’s.
Reserveren gewenst: op info@transitiontowngroningen.nl