Categorie:

27 augustus: film ‘The Turning Point’ bij Omslag (Eindhoven)

EINDHOVEN – Tijdens de maandelijkse filmavond bij Omslag in Eindhoven, wordt op 27 augustus de nieuwe film ‘The Turning Point – A return to community’ gedraaid. Aanvang 20:00 uur, vooraf aanmelden is nodig.

The Turning Point (‘de Omslag’) is een bijzonder inspirerende film over het scala van praktische, ecologische initiatieven die de afgelopen jaren werden ontwikkeld binnen Europa’s oudste ecodorp: Findhorn in Schotland. Findhorn is actief binnen Transition Town Forres en fungeert in menig opzicht als inspiratiebron.

In ‘The Turning Point’ presenteert Findhorn haar visie op de toekomst: regionalisering en gemeenschapsvorming als tegengif tegen de klimaatverandering en de slinkende olie- en gasvoorziening. Aan de totstandkoming van de film werd twintig maanden lang gewerkt. In de film wordt het vitale belang van de gemeenschap in de 21e eeuw verkend. Veel opnamen werden gemaakt in Findhorn zelf en tonen allerlei duurzame oplossingen die de afgelopen twintig jaar in dit spiritueel-holistische ecodorp werden ontwikkeld, zoals: het Findhorn Wind Park (eigen energie-opwekking), Earthshare (Community Supported Agriculture), The Living Machine (ecologische afvalwaterzuivering), de tuinen van de Findhorn Foundation, lokale productie van eieren en kaas, de biologische, ambachtelijke bakkerij, de gemeenschappelijke tuin van Transition Town Forres, carpoolen en het gebruik van lokaal geld (de ‘Eco’).

De film duurt 41 minuten. Na de pauze volgen enkele interviews, die als bonus bij de film zitten. Film + interviews zijn Engelstalig en niet ondertiteld. Na de film is er gelegenheid tot informeel napraten, bij mooi weer in de Omslag-tuin. Meer over de film >>>

De film begint om 20:00 uur precies; vanaf 19:30 staat er koffie en thee klaar en ook na afloop is er nog iets te drinken. Locatie: Hoogstraat 301a, Eindhoven.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de beperkte ruimte. Bel daarvoor 040-2910295 of stuur een e-mail. Van bezoekers vragen we een vrijwillige bijdrage.

Deze film wordt gedraaid in de aanloop naar de landelijke informatiedag over lokaal voedsel en VersVoko’s, op zaterdag 28 augustus, ook bij Omslag. Meer over die dag >>>