Categorie:

Volle bak bij de Top van Onderop

Met drie bestuursleden van Transitie Nederland  (Tanja, Marleen en Maarten) gingen we – een buik nog vol pepernoten – afgelopen 6 december op pad naar Spant! in Bussum. Hier vond namelijk het Mekka van de burgerinitiatieven plaats. Met ruim 800 bezoekers, 30 workshops en panels en drie plenaire sessies was de dag tot de nok toe gevuld. Van het evenement heeft KRO-NCRV een uitzending gemaakt die op NPO 1 te zien was. Een deel van de (plenaire) sessies en speeches zijn opgenomen en terug te kijken op ons YouTube kanaal.

Inspirerend

Wij voelden ons gesteund en aangemoedigd door deze omvangrijke groep mensen die allemaal werken aan duurzame, lokale en positieve acties. Dat mag wat ons volgend jaar wel in de herhaling! We kwamen veel mensen tegen die inspirerende verhalen hadden, maar nog nooit van de Transition Towns beweging hadden gehoord. Gelukkig hadden we nieuwe visitekaartjes mee.

Netwerk uitbreiden

We weten niet hoe het bij jullie burgerinitiatieven verloopt, maar wij zien niet veel jongeren bij lokale bijeenkomsten over duurzaamheid. Des te hoopgevender was het dat we hier die verbinding wel zagen en ook contact konden leggen met verschillende jongerenbewegingen. We gaan in 2024 hier zeker een vervolg aan geven om te kijken hoe we op lokaal niveau kunnen samenwerken met deze organisaties.

foto Bart van der Putten