Categorie:

24 april: landelijke TT informatiedag in Drenthe, op de Hobbitstee

Voor iedereen die meer wil weten over het Transition Towns-model, organiseert Transition Towns Nederland regelmatig landelijke informatiedagen op locaties verspreid over het land. De eerstvolgende informatiedag is op zaterdag 24 april, bij Leefgemeenschap de Hobbitstee in Wapserveen (Drenthe).

Tijdig aanmelden is raadzaam; er is altijd veel belangstelling voor dit soort dagen.

De landelijke informatiedagen zijn vooral bedoeld als een eerste of nadere kennismaking met de achtergronden, doelen en concrete aanpak van Transition Towns. De belangrijkste aspecten van het TT-concept worden nader toegelicht en besproken: Piekolie en klimaatverandering in hun onderlinge samenhang, de opbouw van een niet-oliegestuurde lokale economie, de psychologie van verandering en: hoe kom je tot een lokaal initiatief? De informatie wordt aangeboden in de vorm van powerpointpresentaties, afgewisseld met korte filmpjes en interactieve werkvormen in kleine groepjes. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om ideeën en ervaringen met anderen uit te wisselen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk! Klik hier >>>

Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door Selma Franssen (TT Groningen en TT trainster) en Marta Resink (Omslag en TT-Nederland).

Aan de informatiedag kunnen maximaal veertig mensen deelnemen.

De dag begint om 11:00 uur en het programma duurt tot 17:00 uur. Vanaf 10:30 uur staat er koffie en thee klaar.

Deelname kost € 10,- per persoon, contant betalen bij aankomst.

Neem zelf een (vegetarisch) lunchpakketje mee; bij mooi weer is er desgewenst een ‘looplunch’ tijdens een rondleiding over het terrein van de Hobbitstee.

Tijdig aanmelden is raadzaam, want de ervaring leert dat de belangstelling voor dit soort dagen erg groot is.

Wie wil kan na afloop blijven mee-eten en ook overnachten is mogelijk.

Locatie: Leefgemeenschap De Hobbitstee, Van Zijlweg 3, Wapserveen (nabij Havelte). Route >>>

De deelnemers die na afloop blijven mee-eten (vooraf aanmelden!) bereiden dan zelf een biologisch-vegetarische maaltijd met seizoensproducten. Voor de maaltijd wordt een eigen bijdrage van minimaal € 5,- gevraagd. Aanmelden >>>

Meer informatie over de inhoud van deze dag bij Omslag: 040-2910295, e-mail: omslag@omslag.nl. Web: www.omslag.nl

 


Extra: de Hobbitstee en omgeving

Wie langer van het verblijf op de Hobbitstee en van de omgeving wil genieten, kan al op vrijdagavond arriveren en een overnachting boeken in de Hobbit-herberg, of kamperen in een eigen tent of in de tipi. (klik hier voor de tarieven). Ook van zaterdag op zondag is een overnachting mogelijk. De Hobbitstee grenst aan een uitgestrekt heidegebied, met het hunebed van Havelte op loopafstand.

Reserveren van een plek in de herberg of op de natuurcamping moet rechtstreeks bij de Hobbitstee. Dat kan via 0521-320077 (Maroen de Haan), e-mail: hobbitherberg2005@ddh.nl. Web: www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl

———————————————————————————————————————

Er zijn verslagen en foto’s beschikbaar van eerdere landelijke informatiedagen >>>

 

 

 

Wie zich na een informatiedag verder wil verdiepen in het Transition Towns-concept, kan deelnemen aan weekendtraining. Meer over Transition Trainingen >>>