Categorie:

12 mei Groningen: lezing De Permanente Oliecrisis

Op dinsdagavond 12 mei organiseert Transition Town Groningen een avond over Peak Oil met als thema: ‘de permanente oliecrisis, olieschaarste en wat er aan te doen’. We richten ons op iedereen, inclusief beleidsmakers, die in Groningen of elders aan de slag willen voor een olie-onafhankelijke samenleving. Spreker is Matthijs Coersen van Peak Oil Nederland.

Het Internationaal Energie Agentschap, steeds meer oliebedrijven en wetenschappers voorspellen een permanente oliecrisis vanaf 2010. Wat is er aan de hand? Waarom weten we hier niets van? Wat is de oliepiek, en vooral, welk effect gaat olieschaarste hebben op ons dagelijks leven en wat kunnen we er aan doen? Deze lezing is bedoeld om inwoners van Groningen bewust te maken van het dreigende olietekort en te kijken wat we in Groningen samen kunnen doen om minder afhankelijk te worden van olie.

Na afloop volgt een World Café waarbij de aanwezigen in een gezellige sfeer met hapjes en drankjes gaan brainstormen over verschillende vragen die aansluiten bij de lezing. Een leuke gelegenheid om andere Groningers te ontmoeten en te kijken wat we samen kunnen doen aan de uitdagingen van de stijgende olieprijs.

Plaats: De Holm, Folkingestraat 9b, Groningen. Kijk in de agenda op www.transitiontowngroningen.nl voor een kaart.
Datum en tijd: 12 mei van 19.30 – 22.00 uur
Toegang: 5 euro; leden van Keerkring Groningen betalen 3 euro + 5 eco’s:
Reserveren gewenst: op info@transitiontowngroningen.nl