Categorie:

Landelijke infodag over TT bij Omslag (12 dec.)

EINDHOVEN – op zaterdag 12 december organiseert Omslag in Eindhoven een landelijke informatiedag over Transition Towns. Voor iedereen die nader wil kennismaken met dit nieuwe fenomeen.

Tijdens deze Aanloopdag behandelt Paul Hendriksen de belangrijkste aspecten van het Transition Towns model. Als mede-initiatiefnemer van Transition Town Deventer, zal hij ook ingaan op de aanpak en ontwikkelingen in Nederlands eerste officiële Transition Town.

Deze informatiedag is vooral bedoeld als een eerste of nadere kennismaking met de achtergronden, doelen en concrete aanpak van Transition Towns. De belangrijkste aspecten van het TT-concept worden nader toegelicht en besproken: Piekolie en klimaatverandering in hun onderlinge samenhang, de opbouw van een niet-oliegestuurde lokale economie, de psychologie van verandering en: hoe kom je tot een lokaal initiatief? De informatie wordt aangeboden in de vorm van powerpointpresentaties, afgewisseld met korte filmpjes en interactieve werkvormen in kleine groepjes. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om ideeën en ervaringen met anderen uit te wisselen.

Het inhoudelijke programma is van 14:00-17:00 uur. Vanaf 12:00 uur staat er een biologisch-vegetarische lunch klaar, en ook na afloop bestaat de mogelijkheid om te blijven mee-eten. Deelname kost ‘wat het u waard is’ (dus niet gratis).

Meer over deze dag en voor aanmelding >>>

LET OP: De ervaring heeft geleerd dat er grote belangstelling is voor dit soort dagen. Als u deze Aanloopdag perse wilt bijwonen doet u er goed aan zich snel aan te melden. Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen.

In 2008 en 2009 waren er bij Omslag al eerder informatiedagen over Transition Towns. Klik hier voor impressies van die dagen.

Omslag is vanaf het prille begin (2008) actief in de landelijke initiatiefgroep van Transition Towns Nederland