Categorie: , ,

11 nov: Een dag over Duurzaamheid & Geluk

We leven in een van de meest welvarende landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer wat de aarde kan opbrengen. Tevens is het geluk in Nederland de laatste 40 jaar nauwelijks toegenomen, ondanks een nooit eerder vertoonde welvaartsgroei. Blijkbaar is er een grens van genoeg welvaart. Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en toch gelukkig zijn? Tijdens deze dag wordt geprobeerd hierop antwoorden te vinden.

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de overheid een sterke invloed op het geluk van mensen heeft. De overheid is dus wel degelijk een geluksmachine. Wat kan de gemeente Diemen doen om het geluk van mensen te bevorderen en tevens het draagvlak voor duurzaamheid te vergroten?

De deelnemers worden tijdens de dag gestimuleerd om na te denken over waar ze gelukkig van worden. Een mooi voorbeeld is Costa Rica: Daar leven mensen op een hoog geluksniveau en met een hoge levensverwachting en toch met een lage ecologische voetafdruk. Het lijkt dus mogelijk duurzaam en gelukkig te leven. Maar denken de deelnemers daar hetzelfde over?

Lees verder >> Een dag over Duurzaamheid en Geluk

1 gedachte over “11 nov: Een dag over Duurzaamheid & Geluk”

Reacties zijn gesloten.