Citaat

They must find it hard…. Those who have taken authority as the truth, Rather than the truth as authority — G.Massey

Per maand

TT is fan van

mywheels-logo2


SlowFoodNL150PermaCultuur120A


buurtzorg-logo


DuurzaamNieuws120


Bijenlint150
Olino


Downloaden: snel, leuk, geweldig

Conferentie 23 mrt: "Geld draait de wereld door"

Download de flyer

De jaarlijkse conferentie van het Platform Duurzame en Solidaire Economie (DSE) van 23 maart aanstaande, is deze keer geheel gewijd aan de financiële sector en de crisis. Voor TT-ers die betrokken zijn bij lokale economie initiatieven, is de conferentie een uitgelezen kans om meer achtergronden en analyses te weten te komen. Over de huidige economische crisis, de grootste oorzaken, problemen en verantwoordelijken. Met ‘fundamentele deel-oplossingen’ zoals regulering van banken en financiële markten, herziening van belastingen, duurzame investeringen, anders lobby’- en en de rol en de kansen van regionale valuta.

Transition Towns nemen veel initiatieven om lokale economie op te zetten of te versterken. Of het nou gaat om een lokale ruil-economie, een diensten-economie of – zoals in Totnes of Brixton – eigen lokaal geld… al deze initiatieven willen de lokale economie duurzamer en veerkrachtiger maken. En wat de Transitie Initiatieven op lokaal niveau willen bereiken, wordt door het Platform DSE landelijk op de agenda gezet. Het Platform DSE ondersteunt op haar beurt weer lokale initiatieven weer, zoals afgelopen najaar met een cursus bij TT Haarlem.

De conferentie van Amsterdam

Download het Plan

Sinds de bijna meltdown van september 2008 zijn er heel wat woorden vuil gemaakt aan de stand van de economie. Onlangs werd vastgesteld dat de Nederlandse economie officieel in een ‘tweede dip’ is terechtgekomen. Structurele o

http://capturehislove.com advice for relationship

plossingen worden door onder andere het Platform DSE voorgesteld, maar deze worden niet of nauwelijks geïmplementeerd.

Het Platform Duurzame en Solidaire Economie organiseert op vrijdag 23 maart in de Rode Hoed de conferentie:  “Geld draait de wereld door”. Toegespitst op de problemen en fundamentele maatregelen en hervormingen in de financiële sector. Deskundigen spreken over de huidige stand van de economie en de oorzaken van de crisis. Op deze stevige basis zal er worden gezocht naar kansen en oplossingen voor de doorbraak van een groene en eerlijke economie.

Gasten  zijn onder anderen Bernard Litaer (econoom, ex-bankier) en Francine Mestrum (professor sociale wetenschap) Het dagvoorzitterschap is in handen van Max Christern (freelance journalist voor o.a. NRC).

Ook zijn er informatiestands en wordt er tegen meerprijs een biologische lunch geserveerd.

Klik hier voor het programma

  • Organisatie: Platform DSE in samenwerking met cultureel debatcentrum de Rode Hoed
  • Adres: Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam, route, 020 – 638 56 06
  • Datum/tijd: vrijdag 23 maart, aanvang 10.00 uur, café open 09.00 uur.
  • Deelnamekosten: € 15,- / 50,- /100,- (al naar gelang inkomen en positie)
  • Kaartverkoop: online via de Rode Hoed of aan de kassa.

Voor TTNL: Maarten Nijman, Transition Town Castricum

Eigen lokaal geld in UK

zp8497586rq

Reacties gesloten.

Cultural Creatives - The (R)Evolution